Στα νοτιοανατολικά της κοινότητας, στη βάση του «βουνού του Προφήτη Ηλία» βρίσκεται η φερώνυμη εκκλησία. Αποτελεί την κύρια εκκλησία της κοινότητας που η οικοδόμηση της άρχισε το 1956 και ολοκληρώθηκε το 1960, ενώ εγκαινιάστηκε το 1986. Παλαιότερα, πριν μισό περίπου αιώνα, πλησίον της σημερινής εκκλησίας υπήρχε μια παλιά εκκλησία του Προφήτη Ηλία, η οποία όμως καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πρόκειται για μια εκκλησία βυζαντινού ρυθμού με διαστάσεις 30 περίπου μέτρα μήκος και 15 μέτρα πλάτος.  Το εσωτερικό του ναού κοσμείται με ξύλινο τέμπλο, το οποίο φιλοτεχνήθηκε το 1984 από τον Κυριάκο Αγριδιώτη.

Σύμφωνα με την παράδοση, σε μια τοποθεσία του χωριού, μεταξύ Αγριδιών-Αγρού, βρέθηκε η εικόνα του Προφήτη Ηλία. Τότε, οι κάτοικοι του Αγρού προσπάθησαν να τη μεταφέρουν στο χωριό τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν αφού, όπως η παράδοση αναφέρει, ήταν ασήκωτη. Στη συνέχεια, την εικόνα την μετέφεραν στα Αγρίδια στην κορυφή του «βουνού του Προφήτη  Ηλία». Από κει πέταξαν ένα μυστρί και στο σημείο που έπεσε,  οικοδομήθηκε η εκκλησία.

Πηγή:
Κυριάκος Χριστοφόρου, Γραμματέας Εκκλησιαστικής Επιτροπής Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία